Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ami jogosan vetődik fel

Mivel jobb a Szaicz termék a piacon már kaphatóaktól?

Amit garantálni tudunk az egy állandó minőségű, fokozottan figyelemmel kísért, a megmunkálás során a legnagyobb szakértelemmel és gondossággal készült késztermék. Sokéves tapasztalat az, ami biztossá tesz bennünket, hogy a termékeink a neves gyártók termékeivel is felveszik a verseny, mind minőségben, mind pedig tartósságban. Mindazonáltal törekszünk termékeinket egyedivé és megkülönböztethetővé tenni konkurens termékekkel szemben. Állandó késztermék készletünket igyekszünk folyamatosan az ígényekhez igzítani. Nálunk nem kell a külföldi szállításra várni, elakadt konténerhajók miatt idegeskedni. 

Tényleg ennyibe kerül egy Magyarországon készült termék?

Minden Szaicz termék a gyártás során 20, vagy akár 45 különböző munkafázison megy keresztül. Ezen munkafázisok döntő többsége kézi megmunkálást és emberi munkaerőt igényel. Egy-egy termék elkészülte során 6-8 ember kezében fordulhat meg és a munkafolyamatok összetettsége és a mennyiségi korlátok okán legyártásához akár 3-6 hét is szükségeltetik.

Miért olcsóbb a kínai?

Részben az magyarországinál lényegesen olcsóbb munkaerő, részben pedig a felhasznált alapanyag minőség és a késztermék minőségellenőrzésének hiánya miatt. Az árak alakulásában sok szerepet játszik a felületek kezelése, mely nagymértékben hozzájárul a termék élettartalmához, valamint a hőkezelés és az indukciós edzés, ami az olcsóbb szegmensben nem megszokott eljárás. Ez természetesen a klasszikusan “kínai” megnevezéssel említett olcsó kinézetű és minőségű, garanciával nem rendelkező termékekre vonatkozik. Tudjuk, hogy gyártanak és forgalmaznak is idehaza Kínában gyártott, minőségi termékeket is. Azonban azok ára megközelíti, illetve meg is haladja az itthoni gyártásban készült termékek árait.

Miért nincs többféle Szaicz termék?

Jelenleg 150 féle terméket, illetve termékváltozat lehlhető fel a kínálatban, de a közeljövőben a termékváltozatok száma növekedni fog. Teljesen új termékek tervezése, előállítása roppant költséges folyamat, így azoknak száma csak lassan, évről-évre tud növekedni. Természetesen célunk az, hogy a jövőben minden, hosszútávon piacképesnek ítélt terméket, termékeket állítsunk elő. Ebben segíthet Ön is, amennyiben termékeinket választja és bizalmával megtisztel bennünket.

Bírni fogja a használatot?

Szaicz termékeinkre élettartam garanciát vállalunk, mely kéziszerszámok esetén 2 év is lehet. Ezen időben, ha anyagfáradás, vagy gyártási hiba miatt a termék használhatatlanná válna, cégünk annak cseréjét, és az azzal járó esetleges szállítási költségét teljeskörűen állja. Részletek tekintetében olvassa el a garanciaprogramunkra vonatkozó tájékoztatót, valamit a garancia érvényesítésével kapcsolatos tudnivalókat! TÁJÉKOZTATÓ

Miért kell ennyi félét gyártani?

A szerszámok nyelezése és felületkezelése során próbálunk minden munkaterületre, illetve felhasználási célra figyelemmel lenni. Éppen ezért felületkezelés és nyelezés tekintetében sok variációban és ettől függően különböző árfekvésben találhatóak meg termékeink. A nyél anyaga, a felületkezelés típusával kapcsolatos információkat itt lehet megtekinteni: LINK

Tényleg Magyarországon készül a Szaicz termék?

Mára a régvolt idők gyártóegységeinek és szakértelmének csak töredéke maradt meg, de a minőségi termékek előállításához szükséges minden tudás és berendezés a rendelkezésünkre áll. Ebben van nagy segítségre számunkra a szinte utolsó megmaradt kéziszerszámgyártással is foglalkozó Ceglédi Kovácsüzem, ahol termékeink készülnek. Közös fejlesztés és közös együttműködés eredménye a saját branddel rendelkező termékkínálatunk, ami természetesen a Illés József és Bagán István segítsége és szakértelme nélkül nem valósulhatott volna meg. A termékek szerszámacél alapanyagai Svédországból, illetve Olaszországból érkeznek. Saját VDE labor, fröccsöntő gép valamint a felületkezeléshez szükséges összes berendezéssel rendelkezünk, ezen folyamatokat saját munkaerővel készítjük. Természetesen léteznek speciális részfolyamatok, mint például a krómozás, melyeket nem mi, de szintén magyarországi partnereinknél készülnek. Vannak ugyanakkor olyan termékeink, melyeket Magyarországon előállítani egyszerűen nem gazdaságos és kifizetődő. A félkész terméket importból szerezzük be, majd már saját gépeinken csiszoljuk, felületkezeljük, látjuk el nyéllel. Bár a jelentkező költségek és a hozzá adott érték okán ezek a termékek akár meg is kaphatnák a hazai gyártás feliratát, de mi ezeket a termékeket SX szériaszámmal látjuk el és a Made in Hungary feliratot sem tüntetjük fel rajtuk. Jelenelg egy féle importból beszerzett Szaicz termék létezik kínálatunkban.